Gå til hovedindhold

Neuropsykolog

ViSP tilbyder neuropsykologisk vurdering

Relevante artikler

Indhold

  Hvad er en neuropsykolog

  Neuropsykologer beskæftiger sig med undersøgelser, diagnostik og behandling af bl.a. personer med hjerneskade, f.eks. efter en ulykke, hjerneblødning og blodprop. Personer med hjernesygdomme såsom demenssygdomme, epilepsi, dissemineret sklerose eller psykiatriske lidelser er også en del af neuropsykologens målgruppe.
  Rådgivning, undervisning og formidling af neuropsykologisk viden til andre faggrupper, er ligeledes en del af neuropsykologens opgaver.

   

  Neuropsykologen på ViSP

  På ViSP deltager neuropsykologen i visitation af mennesker der henvises til ViSP.
  I forbindelse med visitation, kan der være behov for en udredning eller screening for at afklare borgerens aktuelle funktionsniveau eller undervisningsparathed.
  Neuropsykologen kan efter aftale med den henviste borger kontakte borgers egen læge, sagsbehandler eller andre fagpersoner for at sikre, at borgeren opnår det bedste tilbud.
  Neuropsykologen på VISP varetager desuden sparring, supervision, information, rådgivning og undervisning af såvel fagpersoner som borgere og pårørende.

   

  Ydelser

  Kontakt ViSP for evt. tilkøb af ydelser der ligger uden for abonnementet.

  Der kan evt. være tale om nedenstående:

  • Neuropsykologisk undersøgelse med henblik på bl.a. funktionsevnebeskrivelse og arbejdsevnevurdering indenfor de nævnte målgrupper. Anvendes ofte ifbm. sager der skal forelægges rehabiliteringsteamet.

  • Neuropsykologisk undersøgelse med henblik på job- og funktionsafklaring for personer med neurologiske udfald eller kognitive senfølger efter langvarig stress eller PTSD.